• Ko nga kawemai whakarara mo te 15 paiheneti o nga hoko motuka a Ruhia
  • Ko nga kawemai whakarara mo te 15 paiheneti o nga hoko motuka a Ruhia

Ko nga kawemai whakarara mo te 15 paiheneti o nga hoko motuka a Ruhia

E 82,407 nga waka i hokona ki Ruhia i te marama o Hune, ko nga kawemai e 53 paiheneti o te katoa, ko te 38 paiheneti he mea kawe mai mana, tata katoa i ahu mai i Haina, 15 paiheneti mai i nga kawemai whakarara.

E ai ki a Autostat, he kaitirotiro maakete motuka a Ruhia, he 82,407 nga motuka i hokona i Ruhia i te marama o Hune, mai i te 72,171 i te marama o Haratua, me te 151.8 paiheneti te peke mai i te 32,731 i te marama o Hune i tera tau.53 paiheneti o nga motuka hou i hokona i te marama o Hune 2023 i kawemai, neke atu i te rua o tera tau 26 paiheneti.O nga waka kawemai i hokona, 38 paiheneti he mea kawe mai mana, tata katoa mai i Haina, me etahi atu 15 paiheneti i ahu mai i nga kawemai whakarara.

I nga marama tuatahi e rima, ka tukuna e Haina nga motuka 120,900 ki Ruhia, e 70.5 paiheneti o te tapeke o nga motuka i kawemai ki Russia i taua wa ano.Ko tenei whika e tohu ana i te pikinga o te 86.7 paiheneti i te wa ano i tera tau, he rekoata teitei.

rongo5 (1)
rongo5 (2)

Na te pakanga a Ruhia me Iukereiniana tae atu ki te ahuatanga o te ao me etahi atu take, ka puta he huringa nui i te tau 2022. Ko te tauira o te maakete a Ruhia o naianei, kua pa ki nga take e tika ana, kua mutu te mahi a nga kamupene motopaika a nga iwi ke. Ko Ruhia, i tango ranei i a raatau haumi mai i te whenua, me te maha o nga ahuatanga penei i te kore e taea e nga kaihanga o te rohe ki te pupuri i nga hiahia me te whakahekenga o te mana hoko a nga kaihoko kua tino pa ki te whakawhanaketanga o te umanga motuka o Ruhia.

Ētahi atu rama motumotu haere tonu ki te haere ki te moana, engari ano hanga Hainamana auto rama i roto i te wahi mākete o Russia whakatika tonu, me te āta i roto i te mākete koloa motokā Russian ki te tu u, Ko te waitohu auto Hainamana e hāngai ana i roto i Russia, radiation waho o te mākete Pākehā. he hononga nui.


Wā tuku: Akuhata-07-2023